"10 emlakçıdan 5'i ayakçı"


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, kentte emlakçılık yapan 10 emlakçıdan 5'inin ayakçı olduğunu belirtti.

Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Mersinlileri ayakçı emlakçılara karşı uyardı. Madenli, son günlerde sayıları hızla artan ayakçı emlakçıların hem ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini hem de tüketiciyi mağdur ettiğini söyledi. Her 10 emlakçıdan en az 5'inin Mersin'de ayakçı olarak bu işi yaptığına dikkat çeken Madenli, "Konu ile ilgili odamıza çok ciddi şikayetler alıyoruz. ayakçı olarak bu işi yapanlar hem mülk sahiplerini hem de tüketiciyi mağdur ediyor. Baktığınızda her köşe başında bir emlakçı var. Ama bu emlakçıların çoğu kaçak olarak bu işi yapıyor ve mantar gibi ürüyorlar. Bu kişilerin daha fazla mağduriyet yaşatmaması için devletten yasal yaptırımlara başlamasını ve bu yaptırımları bir an önce hayata geçirmesini bekliyoruz." dedi.

Şu anda kaçak emlakçıların devleti yüz milyonlarca lira zarar uğrattığına dikkat çeken Madenli, "Devletin şu anda satışlarda eksik beyan, kayıt dışı kazanç, beyan edilmeyen kiralama, damga vergisi ve KDV gibi farklı kalemlerde kaybı var." diye konuştu.

Korsan emlakçılardan dolayı kendilerine en fazla gelen şikayetin 'kapora'dan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Madenli, bazı şikayet konularını şöyle açıkladı: "Korsan olarak bu işi yapanlar müşteriden kapora alarak sırra kadem basıyorlar. Tüketici de verdiği kaporadan oluyor ve mağdur oluyor. En çok gelen şikayetlerden birisi de ayıplı mal ve hizmet. Tavandan su akıyor, orayı boyayıp veya önüne dolap çekip satıyor; kanalizasyon akıyor, üzerine bir şey koyarak satıyor. İlk yağmurda çatı aşağıya iniyor. Emlakçı diye evinin anahtarını teslim ediyor ama gidip baktığında eve kiracı konulmuş. İki aydır kiracı olduğundan haberiniz bile olmuyor. Çok şikayet var. Ancak bu şikayet edilenlerin hepsi kayıt dışı çalışanlardan geliyor. Bir de son günlerde çok sık rastladığımız normal kayıtlı emlakçılar; şube, yeni şube adı altında yetkilendirdikleri kişilerin emin kişiler olmamasından hem emlak sektörünü hem de kayıtlı üyelerimizin adını kötüye çıkarıyorlar." CİHAN
<< Önceki Haber "10 emlakçıdan 5'i ayakçı" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER