1 Mayıs polis müdahalesiyle başladı

Taksim Meydanı'nın AKP iktidarıyla birlikte 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasına tepki olarak Beşiktaş'ta toplanan ve Taksim Meydanı'na yürümek isteyen bir gruba polis müdahale etti.

SHABER3.COM

Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sonrası Halkın Kurtuluş Partisi üyesi yaklaşık 20 kişilik farklı bir grup Beşiktaş'ta toplandı. Onlar da Taksim'e yürümek isteyince polis ikinci kez müdahale etti. Taksim'e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.   İKİNCİ POLİS MÜDAHALESİ Beşiktaş'ta toplanarak Taksim'e yürümek isteyen bir gruba daha polis müdahale etti.

Taksim'e yürümek isteyen Halkın Kurtuluş Partisi üyesi yaklaşık 20 kişilik bir grup daha Beşiktaş'ta toplandı. Taksim'e yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Grup yürümekte ısrar edince polis müdahalede bulundu. Gruptakiler gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde de 15 kişilik bir grup gözaltına alınmıştı.




Böylece 1 Mayıs polis müdahalesi ile başlarken, çok sayıda yol da trafiğe kapatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında saat 04.00’ten etkinlik bitimine kadar kapatılacak yollarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Avrupa Yakası’nda Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılacak.

Unkapanı Köprüsü’nden ve Perşembe Pazarı’ndan gelen akım, Kasımpaşa ve Karaköy istikametine yönlendirilecek. Kasımpaşa’dan gelen akım, Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy ve Karaköy istikametine yönlendirilecek. Dolapdere’den gelen akım, Divan kavşağından tünel üzerinden Şişli istikametine veya stat üzerinden Beşiktaş istikametine yönlendirilecek. Dolmabahçe Gazhane Caddesi’nden gelen akım, Gümüşsuyu’na verilmeden Beşiktaş ve Karaköy istikametine yönlendirilecek. Şişhane’den gelen akım, Kasımpaşa ve Unkapanı Köprüsü istikametine yönlendirilecek. Şişli’den gelen akım, Yedikuyular Caddesi’ne ve Tünel üzerinden Beşiktaş istikametine yönlendirilecek.

Defterdar Yokuşu’ndan Taksim’e çıkan yol kapatılarak, Firuzağa Meydanı’ndan Akarsu ve Taktaki Yokuşu istikametine verilecek. Mebusan Yokuşu Caddesi çıkış istikameti Meclis-i Mebusan Caddesi’yle kesişim noktasından kapatılarak, Karaköy istikametine verilecek. Halaskargazi Caddesi’ne alternatif olarak akım Abide-i Hürriyet Caddesi istikametine yönlendirileceği açıklandı.

Anadolu Yakası'nda ise; Turgut Özal Bulvarı, (Büyükyalı Köprüsü ile Piri Reis Caddesi kavşağı arasında kalan kısım) ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar, Feyzullah Caddesi, (Maltepe Bağdat Caddesi ile İstasyon Caddesi arasında kalan kısım), Maltepe İstasyon Caddesi, (Feyzullah Caddesi kavşağından Şehit Nedim Özpolat Sokak kavşağına kadar olan kısım), ve Şehit Nedim Özpolat Sokağın trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Trafiğin, Büyükyalı Caddesi, Bağdat Caddesi, D-100 ve Mimar Sinan Caddesi istikametine yönlendirileceği belirtildi.
<< Önceki Haber 1 Mayıs polis müdahalesiyle başladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER