"Krizin tek sorumlusu Erdoğan'dır"

Ekonomist Emin Çapa, Halk TV'de yeniden yükselişe geçen döviz hakkında konuştu. Çapa, "Faizlerimiz çok yüksek, faizlerin yükselmesinin tek nedeni Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

SHABER3.COM

Ekonomist Emin Çapa, Halk TV'de katıldığı programda doların yükselmesinden, işsizlik verilerine kadar ekonomide kötü gidişe dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"NEDENİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

"Faizlerimiz korkunç yüksek, faizlerin yükseklemesinin tek nedeni Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu faizler Recep Tayyip Erdoğan faizidir. Bu yüksek enflasyon Recep Tayyip Erdoğan enflasyonudur. Bu işsizlik Recep Tayyip Erdoğan işsizliğidir. Bu kriz Recep Tayyip Erdoğan krizidir. Dış güç falan bunlar tamamen bahanedir." diyen Emin Çapa'nın konuşmasından satır başları şöyle:

HÜKÜMETİN EKONOMİ ALANINDA YAPACAKLARINA GÜVENİLMEMESİ....

"Dövizin normal koşulda yükselmesi için normalde ekonomi tarafında bir neden yok! Bunun nedeni; Siyasidir. Siyasi olarak, hükümetin ekonomi alanında yapacaklarına güvenilmediği içindir. Ve bir şey yapılmadığı içindir. İki, dış politikada da güvenilmediği içindir.

ERDOĞAN'IN MERKEZ BANKASI'NA FAİZ BASKISI

Dövizin yükselmesinin bir başka nedeni ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na faiz baskısı yapacağı, onu faiz indirmeye zorlayacağı... Bankalar üzerinde böyle bir baskı var. Bu endişe nedeniyle de döviz yükseliyor."
<< Önceki Haber "Krizin tek sorumlusu Erdoğan'dır" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER